Linda's Life
 
 

Publicaties over O.B.S. De Waterlelie


Ricardo Sibelo op de Waterlelie

Streekblad 26-3-2008

Ricardo_Sibelo_swingt_op_de_Waterlelie_1

Ricardo Sibelo swingt op de Waterlelie

Leerlingen van basisschool de Waterlelie hebben gecombineerde dans- en tekenworkshops gevolgd. Ricardo Sibelo van The Dance Studio gaf op aanstekelijke wijze dansles aan de leerlingen in hun eigen gymzaal. Een andere groep leerlingen observeerde de dans. De opdracht aan de jonge “kunstenaars” was om de dansbewegingen met vetkrijt op een abstracte manier en in vloeiende lijnen weer te geven. Anita Bennink begeleidde de jonge tekenaars. Juf Rolinda Vonk kreeg de andere leerlingen in beweging met een proefles aerobics. Zo werden de leerlingen enthousiast en swingend aan het bewegen gebracht. De kunstwerken zullen nog de hele maand op de Waterlelie te bewonderen zijn.

Foto/PR: L. Galle


Open ochtend op de Waterlelie

Postiljon 27 september 2007

Open-ochtend-Waterlelie-Postiljon-2007


Zomerfeest op de Waterlelie

Postiljon 20 juli 2007

Zomerfeest-op-de-Waterlelie-2007

Zomerfeest op de Waterlelie

De leerlingen uit de groepen 1 en 2 van basisschool de Waterlelie in Rokkeveen hebben het jaarlijkse zomerfeest gevierd. Het thema was dit jaar “Zomer”. Met vrolijke zonnehoeden, petten met klep en zonnebrillen op kwamen de kleuters naar school. Allerlei zomerse spelletjes en activiteiten konden de kinderen op deze ochtend doen. Er  konden strandhuisjes, vliegers en zandkastelen gemaakt worden. Voor het actieve gedeelte moesten de kinderen in estafettevorm vakantiekoffers inpakken en werd er een strandstoelendans georganiseerd. Elke leerling mocht op de foto voor een zomers decor die als aandenken mee naar huis ging. Onder begeleiding van enthousiaste hulpouders werd het spelcircuit een groot succes. De dag werd door een enthousiaste opa op video vastgelegd. Als afsluiting kregen de kinderen een ijsje aangeboden. Ondanks de slechte weersverwachting zijn de spelletjes deels binnen en buiten gespeeld zodat het feest niet in het water is gevallen. Foto/PR: L.Galle

Zomerfeest-Waterlelie-Linda-Galle-2007


Postiljon Weekend 14-4-07


Waterlelie doet opgravingen

Streekblad 13-4-2007

Waterlelie-doet-opgravingen-OPOZ-2007


Waterlelie laat historie Zoetermeer herleven

www.Zoetermeerinbeeld.nl

10 april 2007

Opening OPOZ project "Zoetermeer, zo was het".

Zoetermeer-zo-was-het-2007


Waterlelie laat historie Zoetermeer herleven

Publicatie naar de locale pers:

Opening-project-2007

Waterlelie laat historie Zoetermeer herleven

Dit jaar wordt het 1000 jarig bestaan van Zoetermeer gevierd. Afgelopen week is het project “Zoetermeer, zo was het” gestart op alle openbare basisscholen binnen de gemeente. De komende periode wordt veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de stad. Speciaal daarvoor is een film gemaakt waarin kinderen van de diverse openbare scholen uit Zoetermeer meespelen. Op de Waterlelie werd, tijdens de opening van het project, in de aula van de school naar de spannende film gekeken. De film ging over een knorrige molenaar die kinderen liet verdwijnen en omtoverde in duiven. Centraal stond een kist die voor de terugkeer van de kinderen zorgde. Na het bekijken van de film moest er door “archeologen” van de Waterlelie opgravingen worden verricht en gezocht worden naar een sleutel. Na enig graafwerk werd de sleutel gevonden en kon de kist geopend worden. In de mysterieuze kist zaten alle materialen die tijdens dit project kunnen worden gebruikt. Tevens kreeg iedere leerling een verzamelmap waarin het gemaakte werk bewaard kan worden. Tijdens de projectweken worden door de verschillende groepen bezoeken gebracht aan een oud klaslokaal, de molen, het Openluchtmuseum in Arnhem en het historisch museum. PR: L.Galle


Informatieavond De Waterlelie

Streekblad 24-1-2007

Informatieavond_De_Waterlelie-2007


Infoavond de Waterlelie

Postiljon 18-1-2007

Infoavond-de-Waterlelie-2007


De leeuw is uitgebruld

Nieuwsblad Zoetermeer 19-10-2006

de-leeuw-is-uitgebruld


Afsluiting Kinderboekenweek:

De leeuw is uitgebruld

Postiljon 19-10-2006

afsluiting-kinderboekenweek-de-leeuw-is-uitgebruld


Locale pers

Afsluiting Kinderboekenweek:

"de leeuw is uitgebruld"

afsluiting-kinderboekenweek-2006

Afsluiting Kinderboekenweek: De leeuw is uitgebruld

Na de opening van de Kinderboekenweek “de leeuw is los”, naar het gedicht van A.M.G.Schmidt, is de kust weer veilig op basisschool de Waterlelie. Leerkrachten, verkleed als dieren zongen het openingslied. Na anderhalve week werken over dit onderwerp zijn, voor de afsluiting, nu de kinderen aan de beurt. Alle groepen mochten vrijdag om beurten het podium op om hun kunsten te vertonen. Er werden toneelstukjes opgevoerd, gedichten voorgedragen en een zelf verzonnen sage voorgelezen. De voorleeskampioen las een passage voor uit een spannend boek. De kleuters zongen een letterlied en strooiden onder het zingen de letters in het rond.

PR:L.Galle


Bas wint ballonwedstrijd van de Waterlelie

Postiljon 10-10-2006

Baswintballonwedstrijd


Locale pers

Bas wint ballonwedstrijd

Basisschool de Waterlelie heeft ter ere van haar 15 jarig bestaan een ballon wedstrijd gehouden. Tijdens het lustrum feest heeft iedere leerling een ballon opgelaten. De ballon van Bas Schoen is het verst gekomen. Zijn ballon is in Noordwijkerhout gevonden en de vinder heeft het kaartje teruggestuurd. Hij heeft hiermee twee entreekaarten voor de Efteling gewonnen. Vermoedelijk zijn de overige ballonnen in de Noordzee beland.

PR: L.Galle


Basisschool de Waterlelie bestaat 15 jaar

Postiljon 19-9-2006


Locale pers

Basisschool de Waterlelie bestaat 15 jaar

De eerste paal voor de bouw van basisschool de Waterlelie in de wijk Rokkeveen werd in 1991 geslagen. Vijftien jaar geleden opende de Waterlelie voor het eerst haar deuren. Maandag 11 september jl werd het startsein gegeven tot het vieren van het derde lustrum. De hele week staan leuke activiteiten voor de leerlingen gepland. Zo was er op maandag en vossenjacht en ballonwedstrijd. Er werden workshops dansen en djembee gegeven. De school werkte over het thema "Reis door de wereld". In iedere klas stond een land centraal. Op dinsdag was de school geopend voor de ouders en belangstellenden. Na schooltijd konden zij een kijkje nemen in de klassen. De tentoonstelling werd geopend door de schoolband. Speciaal voor dit lustrum is een schoollied gemaakt. Verder zullen er nog een filmmiddag, picknick, sportdag en poppenkastvoorstelling volgen. Als extra activiteit is er voor ruim 350 ouders en kinderen een barbecue georganiseerd. Het lustrumfeest wordt vrijdag afgesloten met een disco. De activiteiten zijn een succes geworden door de inzet van de vele ouders. Zonder hen kon dit grote feest niet plaatsvinden.

PR: L. Galle


Streekblad 7-7-2006

Musical, onderbouw ook op podium


Nieuwsblad Zoetermeer

6-7-2006

Dubbele musicalpret op Waterlelie

Miezert Muis musical groep 4-5


Locale pers

3-7-2006

Dubbele musicalpret op Waterlelie

Leerlingen van groep 8 van basisschool de Waterlelie hebben de traditionele afscheidsmusical gehouden. De musical genaamd “Spookie” gaat over spoken en andere griezels. Ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s, werden uitgenodigd te kijken en luisteren naar de soms wat gespannen basisschoolverlaters. De grootste en oudste leerlingen van de school die na de zomervakantie als brugklassers op een nieuwe school starten. De kinderen uit groep 4/5 hebben voor hun ouders hun zangtalenten laten horen in de Musical “Miezert Muis, in het zwarte bomenbos”. Ook zij waren de afgelopen periode hard aan het oefenen met de scènes en liedjes. Ook in deze musical werd veel aandacht besteed aan de decors en de kleding. Het verhaal gaat over een dierenbos waar de dieren een nieuwe burgemeester moeten kiezen.

Tekst: L. Galle


Postiljon 29-6-2006

Feest op Waterlelie "Ridders en Jonkvrouwen".


14-6-2006

Ridderfeest op obs De Waterlelie

In de kleutergroepen van obs De Waterlelie is de afgelopen periode gewerkt over het thema “Ridders en Jonkvrouwen”. De kleuterafdeling werd omgetoverd tot een echt kasteel. Als afsluiting werd het Ridderfeest gevierd. De kinderen mochten verkleed op school komen. Ze konden allerlei spelletjes doen, zoals ringsteken, schatzoeken op de bodem van de put, een burcht bouwen en gluren door het sleutelgat van een kasteel. Aan het einde van de ochtend werd een middeleeuwse dans opgevoerd. Na het afleggen van de verschillende activiteiten werden de kleuters beloond met een ridder- of jonkvrouwen oorkonde. Hierop stond een foto van zichzelf, genomen voor een decor met kasteel en de draak. De ochtend is een groot succes geworden door de inzet van de vele hulpouders.

Foto/PR: L.Galle


Nieuwsblad Zoetermeer

4-5-2006

Groot verkeersmysterie op school de Waterlelie

Verkeersmysterie obs de Waterlelie 2006


Postiljon

2-5-2006

Verkeersmysteriespel op de Waterlelie

verkeersmysterie obs de Waterlelie


Postiljon 22-11-2005

Slang in de klas

Stagiaires uit  groep 3 hebben een slang geleend en meegenomen naar school.


Streekblad 2-11-2005

Leerling van de Waterlelie is het gezicht op alle posters van
de expositie van het Museon.

Leerling Waterlelie Museon


Postiljon 13-10-2005

Kinderboekenweek 2005


Opening Kinderboekenweek 2005


Streekblad 5-10-2005Postiljon 30-6-2005

Begin de dag met een ontbijt met de hele klas in een restaurant.

 Ontbijt Waterlelie


Streekblad 17-6-2005

Knutselen voor Vaderdag.

Knutselen voor Vaderdag, Waterlelie

 

Vaderdagcadeau maken op de Waterlelie


Postiljon 2-6-2005

De groepen 1-2 werken over het thema "Vervoer". Ze mochten als afsluiting met de step, fiets of driewieler naar school komen.

Kleuters met de fiets naar school, Waterlelie

 

OBS de Waterlelie Thema "Vervoer"


Postiljon en Nieuwsblad Zoetermeer

17-5-2005

Afsluiting van het project Piraten.

Piratenfeest, Waterlelie

Piraten op OBS de Waterlelie

Piratenfeest, Waterlelie


Streekblad 22-4-2005

Project tegen zinloos geweld.
Als afsluiting wordt de tegel met lieveheersbeestje neergelegd.

Project tegen zinloos geweld, Waterlelie


De Telegraaf 23-3-2005

De Waterlelie haalt de voorpagina van de Telegraaf! Op school kwamen eieren uit in een broedmachine. Dit artikel heb ik samen met mijn collega Ella gemaakt. Een "hoogtepunt" in mijn PR-carrière, de voorpagina van het grootste landelijke dagblad.

Waterlelie in de Telegraaf!


Streekblad 16-3-2005

Groep 6 is er klaar voor. Ze mogen naar de wedstrijd Feyenoord-Roda JC. Ze gaan samen met hun juf!

Met de klas naar de Kuip, Waterlelie


Met Juf Dorien naar de Kuip!


Streekblad 10-3-2005

Groep 6 van de Waterlelie gaat naar de Kuip met Juf Dorien


Postiljon  14-10-2004

Opening van de Kinderboekenweek 2004 met als thema `Geen feest zonder muziek`.Postiljon 14-10-2004

-Postiljon 23-12-2004

Leerlingen van de Waterlelie brengen de kerstpakketten naar  verzorgings- en bejaardentehuizen in Zoetermeer.


Streekblad 24-12-2004

Leerlingen van Obs De Waterlelie brengen kerstpakketten rond.

Waterlelie brengt KerstpakkettenPostiljon 20-12-2004

Ouders mochten komen kijken naar toneelstukjes en luisteren naar de kerstliedjes ondersteund door de "Kerstband".

Kerstband Waterlelie

Schoolband Waterlelie


april 2004


Streekblad  2-4-2004

Elk jaar heeft de Waterlelie kuikens in de klas. In de broedmachine komen de eieren uit. Hier zien we de moeder van de kuikens....12-2-2004

Thema post en Valentijn. De postbode kwam in deze periode op school op bezoek.Postiljon 8-1-04Zoetermeer Journaal 6-1-04.


Postiljon 24-12-03Streekblad 23-12-03Postiljon 18-12-03Postiljon 4-12-03


Zoetermeer Journaal 7-11-03


Streekblad 7-11-03


Streekblad 8-10-03